SHK Sven Harry Karlsson Konstmuseet

Stockholmarna får snart tillgång till ett privat konstmuseum, där en stor samling kommer att visas för allmänheten. I byggnaden blir det också konsthall, gallerier, restaurang och bostäder. Byggmästare Sven-Harry Karlsson bygger en ny sorts utställningslokal vid Vasaparken, ritad av arkitekten Gert Wingårdh.

Konstmuseet blir en länk mellan Vasaparken och den äldre kulturhistoriska delen av Sabbatsbergsområdet. Det hela blir dels ett konstmuseum för byggmästare Sven Harry Karlssons egen stora konstsamling och dels blir det ett galleri för tillfälliga utställningar. Ovanpå detta byggs 18 bostadslägenheter för uthyrning, allt integrerat i ett hus. Högst upp blir museumdelen som ska bli en kopia av bottenvåningen i Sven-Harry Karlssons hem med både konstverk, skulpturer och möbler placerade som hemma och med interiörerna återskapade i detalj. Tanken är att svenska storföretag ska kunna använda sig av lokalen för representation.

Sven Harry Karlsson säger att han ska uppföra ett hus med en blandning av museum och bostäder, så att folk kommer nära konsten, eller konsten kommer nära folket, vilket man vill.
Sven Harry Karlsson räknar med byggstart våren 2009 och att det kan vara klart 2011.

Acnl´s roll i det hela består i projektering av belysning, brand, säkerhet och övrig el- samt teleanläggning.